R. Ella Elisabeth

Rosa Elisabeth

Rosa 'Ella Elisabeth' - een roos ontstaan in Ivo Pauwels' tuin.

Rosa 'Ella Elisabeth' is een liaanroos of rambler met tamelijk stijve takken. Eenmaal per jaar, meestal vanaf eind juni verschijnen er grote trossen met haast lichtgevende roze bloemen met een lichter hart en een grote krans gele meeldraden.
Het blad is frisgroen en de plant, een zaailing van Rosa multiflora 'Adenochaeta', is compleet ongevoelig voor ziekten. Vaak ontluiken er bij een volwassen plant trossen van meer dan honderdvijftig bloemen die elk op zich tussen 4 en 5 cm groot zijn.
De roos maakt 'lawaai': de trossen zitten voortdurend vol bijen en hommels die in de bloemen stuifmeel ophalen. Deze liaanroos of grote vrijstaande roos geurt op twee verschillende manieren. de klieren op de knoppen geuren naar hars en de meeldraden hebben een sterke muskusgeur.

De roos is ontstaan in de tuin van Ivo Pauwels en behoort zonder meer tot de mooiste ramblers. Ze groeit probleemloos in alle grondsoorten.
Voor de sociale doelen van Lions Minerva zijn er in de tuin jonge planten van te koop.
Naast deze in de tuin ontstane roos, zijn er nog enkele andere exclusieve liaanrozen te koop, allemaal met uitstekende eigenschappen.